duminică, martie 16

E complicat să fii simplu

Pentru mine, primăvara e ca o poartă de aur ce duce către un etern început. Iubesc începuturile pentru ale lor noutăţi şi prospeţime, cât şi pentru aspiraţiile, speranţele, entuziasmul şi energia cu care mă învăluie. Dar mai mult de atât, odată cu primăvara înflorim şi noi sufleteşte. Noi dorinţe, noi aşteptări, noi provocări. Nu mai e loc de regrete, dezamăgiri, supărări... e timp doar pentru înflorit. Totul capătă o nuanţă mai caldă, totul reînvie şi ne impulsionează să fim mai buni, să zâmbim soarelui şi să privim în perspectivă. Devenim mai optimişti, mai relaxaţi şi parcă găsim timpul şi resursele necesare să ţesem vise măreţe.

Mi-ar plăcea ca totul să fie atât de uşor precum înflorirea timidă a bobocilor. Mi-ar plăcea să ne deschidem şi noi atât de senin şi să nu avem nevoie de curaj pentru a face ceea ce simţim. Mi-ar plăcea să putem atrage cu puterea gândului, oamenii care ne sunt aproape sufleteşte. Mi-ar plăcea să nu ne mai complacem în situaţii în care nu ne regăsim, lângă oameni care nu ne împlinesc şi să nu ne mai agităm pentru lucruri care ar trebui să vină de la sine, complicându-ne continuu existenţa. Primăvara ne învaţă că frumuseţea înseamnă naturaleţe, simplitate, culoare. Ar trebui să îi urmăm modelul şi să lăsăm deoparte aparenţele ce ne trag cu putere spre locurile tulburi ale sufletului, îndepărtându-ne de esenţă.

"Uneori, dragostea poate fi simplă, simplă de tot. Te îndrăgosteşti şi îţi mărturiseşti lumina din suflet. Spui, fără ascunzişuri, ce aşteptări ai şi ce nu ai accepta niciodată. Întinzi mâna şi cuprinzi o altă mână. Deschizi sufletul şi cuprinzi un alt suflet. Numai că, în ultima vreme, parcă în nicio carte (şi-n nicio revistă înţesată de tertipuri) nu mai e loc de atâta splendidă banalitate." (Alice Năstase)

Dar eu nu renunţ, nu mă las de visul cel din urmă: acela de a găsi liniştea în cele mai gălăgioase suflete şi de a îmbrăţişa lumina din privirea nopţii.

4 comentarii :

Unknown spunea...

Bună seara, Deniza!

E atitutidea potrivită, să nu renunți nicicând :) E simplu totul când ești împăcat cu tine și cu Dumnezeu. E tare neclară viața și lumea atunci când nu te cunoști pe tine și când orbecăi, căutănd în oameni doar răul și așteptând ca el să te atace...
Eu am să cred că drumul spre cunoaștere și mântuire începe cu un zâmbet. Drumul spre orice, de la acceptare și toleranță până la iubire începe cu un zâmbet. Copacii iarna zâmbesc pentru că știu că vine iară primăvara. Budha a zămbit când a înțeles că întotdeauna mai avem o șansă...
Dacă am înțelege că numai împreună ne putem mântui, am fi mai fericiți.
Seara vesela, Deniza!

Unknown spunea...

Corect! Întotdeauna ai pus punctul pe "i", Marin. Oare mai are vreun sens să scriu eu ceva, sau facem echipă şi scrii tu comentariile pe post de articol? :))
O seară minunată şi ţie!

Unknown spunea...

Nu, eu zic că echipa mere și așa :) Nici pomeneală să fiu eu așa precis, tu ești cea care prin articolele tale mă faci să mă gândesc și să îți răspund astfel. Prin urmare, meritele sunt ale tale în intregime. Scrie mereu, eu mă voi bucura să citesc de fiecare dată.
Mulțumesc pentru urare; să fie din plin :)

Adelina spunea...

Și eu iubesc primăvara, începutul de primăvară, este într-adevăr o renaștere. Poate că ar fi frumos să renaștem în fiecare dimineață. :)