vineri, februarie 28

O fi 'pă trend' sau nu, eu vreau!

Punem din ce în ce mai mult accent pe felul în care arătăm, pe haine, vrem să fim 'pă trend', vrem să fim feşăn. Să fim, dragilor, de ce nu? Dar cu o limită, zic. Degeaba arătăm bine, dacă nu ne simţim bine cu noi înşine, dacă altceva nu avem de oferit... dacă pe dinăuntru suntem goi.

Mi-ar plăcea ca relaţiile dintre oameni să fie la fel de strânse şi de disperate ca cele dintre ei şi haine. Aşa cum pentru shopping putem pierde ore în şir, aşa mi-ar plăcea să ne dăm din timpul nostru şi unul altuia, fără să ne uităm la ceas, fără să ne gândim că avem altceva de făcut, fără să ne gândim că dăm din timpul nostru.

Mi-ar plăcea ca atunci când ne îmbrăţişăm, să mă simt ca atunci când îmbrac o haină foarte dragă. Să simt că pielea noastră intră în contact şi corpurile-şi transmit energie unul altuia, atât de natural precum închei nasturii, unul câte unul. Să simt că moleculele noastre se întrepătrund şi ne cuprinde o stare euforică, exact ca atunci când ne învăluim în parfumul preferat.

Mi-ar plăcea ca oamenii să nu se mai eticheteze între ei, să înţeleagă că ceilalţi nu sunt haine, obiecte, pe care să îi catalogheze şi să îi înscrie într-o categorie dintr-o privire. Fiecare îşi duce în spate propriile poveşti şi experienţe, care îi conferă unicitate şi dreptul de a fi tratat ca atare şi respectat. 'Omul face haina, şi nu haina pe om.'

Mi-ar plăcea ca oamenii să pună mai mult preţ unii pe alţii decât pe bunurile materiale. E mai uşor să-ţi hrăneşti egoul cu lucruri scumpe şi aparent necesare, decât să dăruieşti din tine, decât să oferi iubire şi bunătate. Aşa cred că ar trebui să ne 'plătim' între noi, aşa cred că ar trebui să ne tratăm. E greu, ştiu, dar nu imposibil.

Avem nevoie să coasem lucrurile bune şi de valoare, omenia şi iubirea, lângă eticheta de firmă şi astfel să ne arătăm în lume. Să facem reclamă şi altor lucruri, de care chiar avem nevoie, nu doar celor care ne acoperă goliciunea.
Trimiteți un comentariu