sâmbătă, decembrie 11

Mă înțelegi ?

Sunt conștientă că nu pot schimba lumea, nu pot schimba pe nimeni din niciun punct de vedere, oricât de mult aș vrea și de aceea încerc să îi accept așa cum sunt, dar în același timp, doresc același lucru, doresc înțelegere. Eu te înțeleg pe tine, te accept, acceptă-mă și înțelege-mă... așa cum sunt! Nu încerca nici tu să mă schimbi, să îmi alegi faptele, gândurile, mai ales sentimentele. Eu sunt eu, iar tu, bineînțeles, ești tu. Oferă-mi libertatea de a fi eu! Oferă-mi libertatea de a-mi alege lucrurile pe care le vreau, le fac, le plac... eu trăiesc... și eu răspund de faptele mele.

6 comentarii :

Lavinia Dance spunea...

uneori e greau sa ne schimbam si pe noi insine e clar ca nu avem sanse la altii, dar trebuie sa ne acceptam unii pe altii cu bune si rele, pentru ca fiecare avem defecte si calitati si suntem unici.

Unknown spunea...

Da, într-adevăr. Dar trebuie uneori subliniate anumite lucruri pentru a le avea mereu în vedere, pentru a cere mai mult de la tine decât de la alții...

Pentru comenzi: spunea...

Surioara, in primul rand trebuie sa intelegi tu ce iti doresti, ce iti cer cei de langa tine si cine sunt ei. Sunt sigur de faptul ca acei "cineva" de langa tine te apreciaza foarte mult si nu incearca sa te schimbe ci doar sa-ti modeleze "startul" pe "schema" deosebita creata pana acum, tot cu ajutorul lor.
Eu cred ca ei te ajuta sa intelegi ce vrei si lucreaza, impreuna cu tine, la implinirea visurilor tale :) :*

Anonim spunea...

Foarte frumos spus.....de fapt, fiecare om trebuie sa se cunoasca pe sine si sa se schimbe doar daca sufletul lui considera ca trebuie sa fie in alt fel, mai bun, mai perfect... :)

Dar intotdeauna cei din jur nu trebuie sa incerce sa schimbe pe nimeni ci sa accepta pe toti asa cum sunt.

iar in iubire, daca nu il/o iubesti cu defecte cu tot...adica daca nu iubesti si defectele...atunci nu iubesti deloc :)

parerea mea....

Unknown spunea...

@vacitim: De acord! Părerea mea este că, oricât de bun ai fi, de perfect, tot este ceva ce vrei să schimbi la tine, cât de mic... Dar uneori, parcă nu găseşti cheiţa, nu găseşti răspunsul, pentru a te cunoaşte, sau pentru a te schimba... De ce suntem atât de complicaţi? Sau... de ce ne complicăm singuri?
Cred că niciodată nu voi găsi răspuns la întrebările astea... şi multe altele...

Anonim spunea...

Pai cred ca aceasta cheie se gaseste in inima fiecaruia si din pacate nimeni nu isi prea cunoaste inima.
Cum gasesti rapunsurile necesare pt a te cunoaste? Simplu. De cate ori faci alegeri care iti determina pasii in viata, intreaba-te dupa daca te simti impacat si fericit. Daca nu, inseamna ca ai facut ceva gresit, ceva care nu corespunde felului tau de a fi.

De unde sa iei vointa ca sa te schimbi? din credinta, din rugaciune.

De ce suntem asa complicati? Din lipsa de incredere, uneori. Alteori, din singuratate. Trebuie sa invatam sa ne bucuram de clipele simple si obisnuite ale vietii.